Vaderdag

Het is vandaag vaderdag. Een moment om even stil te staan bij wat jouw vader voor je betekent.
Hoewel wij in ons gezin een aantal jaren geleden het vieren van vaderdag hebben afgeschaft, sta ik wel altijd even stil hoe blij ik ben met mijn vader. Mijn papa staat altijd voor mij en mijn gezin klaar, niks is hem te gek, hij is dol op zijn kleinkinderen en zijn grootste hobby is zijn moestuin. Daar is hij dagelijks te vinden. Voor mij helemaal geweldig, want zijn groentes zijn de allerlekkerste. Zeker de komende maanden gaan we daar weer van genieten.

Hij is ook een nuchtere man van “doe maar normaal, dan is het al gek genoeg”. Laat zich niet gek maken en hij zal niet zo snel laten merken wat hij van iets vindt, maar ik weet dat hij trots op ons is. Hij is ook een van de eerste klanten waar ik “streng” voor moest zijn. En dat is best raar, omdat voor je eigen vader te zijn, ook al is dat voor zijn eigen gezondheid het beste.

Ontspanning

Ik zag het dagelijks tegen mijn eigen klanten, dus ik moet het ook zelf gaan toepassen. Zoek op de juiste momenten je ontspanning. Want tijdens het ontspannen, dan kan je lichaam werken aan het zelfhelend vermogen. Mijn ontspanning vandaag is een uurtje sporten (ik ben helemaal gek van CrossFit) en ik heb net iets lekkers gebakken. Sinds ik 5 jaar geleden mijn eetgewoontes heb omgegooid, heb ik ontdekt dat ik koken erg leuk vind. Ik haal daar mijn ontspanning uit.
Nadenken over wat ik kan maken met bepaalde ingrediënten (Google is mijn grootste vriend) en dan duimen dat er iets lekker uitkomt. De ene keer lukt het, de andere keer is het minder succesvol. Het grappige is dat ik de liefde voor het koken met mijn vader deel. Hij is degene die heel vaak kookt thuis. Hij experimenteert niet zoveel als dat ik doe, maar hij heeft er net zoveel plezier in als ik. Zijn soepen zijn altijd populair bij mijn kinderen.

Recept

Ik wil graag jullie een cadeautje geven. Mijn recept voor een heerlijk bananenbrood. Suikervrij en lekker voedzaam. Heel makkelijk te maken en zeker een top idee als je wat bananen hebt die overrijp zijn. Ik gebruik eiwitpoeder in dit recept, wat dit brood extra voedingswaarde geeft. Dit kan je ook weglaten.

Ingredienten:
3 bananen (liefst overrijp)
3 (biologische) eieren
200 gr havermout (fijn gemalen) (kan ook vervangen worden door bijvoorbeeld speltmeel, of een glutenvrij meel)
1 eetlepel kaneel (of speculaaskruiden)
1 theelepel vanille extract
snufje (zee)zout

Optioneel:
1 schepje (plantaardig) eiwitpoeder
1 handje gemengde noten (ongebrand en ongezouten!)
1 handje rozijnen of ander gedroogd fruit

Bereidingswijze:
Maal de havermout fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe dit in een beslagkom. Voeg daar de kaneel, zout en eiwitpoeder aan toe. Doe de bananen in de keukenmachine, doe de eieren daarbij en de vanille extract. Maal dit fijn zodat er een vloeibaar geheel zonder stukjes ontstaat. Doe de bananenmix bij de havermout in de beslagkom en meng dit goed door elkaar. Voeg dan de noten en gedroogd fruit erbij en meng goed door.
Doe het beslag in een bakvorm. Ik gebruik een (glazen) cakevorm waarin ik bakpapier heb gedaan. Tip: Als je het bakpapier eerst nat maakt, kan je het beter vormen. Je kunt elk andere vorm ook gebruiken, wel goed invetten!

Zet de bakvorm met beslag in de oven (hetelucht, 180 graden) en bak het voor 35-40 minuten gaar.

Nu heb je een heerlijk tussendoortje! Eet smakelijk!

P.s.: Ik zou het leuk vinden als je in een reactie laat weten hoe die van jou heeft gesmaakt! En misschien heb je een lekkere variatie?

Share This