+31 (0)6 36 02 80 49 info@bsrheerhugowaard.nl

Over mij

Ik ben Debby Rummens, uw BSR practitioner

Ik ben Debby Rummens, uw BSR practitioner

 

Mijn missie is om door middel van Body Stress Release, de levenskwaliteit te verbeteren van diegene die dagelijks pijn, klachten en weinig energie ervaren. Laat mij jouw zelfhelend vermogen van jouw lichaam activeren  zodat opgebouwde (spier)spanning wordt losgelaten en klachten verminderen.

Mijn verhaal

In 2015 ben ik in aanraking gekomen met BSR. Ik had al geruime tijd last van nek- en schouder klachten en van mijn heupen en onderrug. Inmiddels al diverse therapeuten bezocht die me wel konden helpen maar vaak met kortdurend resultaat. De klachten kwamen altijd weer terug.

De eerste behandeling

Na mijn eerste BSR behandeling bleek dat ik een whiplash had, waarschijnlijk door een fietsongeval van vele jaren daarvoor. Na 3 behandelingen was er geen whiplash meer aanwezig en waren mijn rug en nekklachten ook verdwenen. Sindsdien bleef ik om de 6-8 weken terugkomen voor een “onderhoudsbehandeling”.

Ik was al vanaf het begin gefacineerd geraakt door deze techniek. Zo zacht, zo simpel en met zoveel resultaat. Hoe zou het zijn als ik dat kon leren en daarmee zoveel andere mensen kan laten ervaren hoe krachtig een lichaam is in het genezen zonder operaties of schadelijke medicijnen?

Het menselijk lichaam

Mijn hele leven heb ik al interesse gehad in het menselijk lichaam. Als ik op 18 jarige leeftijd mijn hart had gevolgd en niet naar de “goedbedoelde” adviezen had geluisterd was ik fysiotherapeut geworden i.p.v. de loopbaan die ik uiteindelijk heb gevolgd. Een opleiding ontspanningsmassage in 2010 zorgde ervoor dat mijn interesse in het menselijk lichaam weer werd aangewakkerd. Ik realiseerde mij, hoe fijn ik het vind om mensen zich beter te laten voelen. Toen ik vervolgens mijzelf ging interesseren in voeding en ademhaling, wist ik hoe krachtig het lichaam is in het zelf kunnen helen van klachten. Mijn ervaringen met BSR gecombineerd met de aangewakkerde interesse maakte dat ik zelf deze techniek wilde leren.

De beslissing

Uiteindelijk heb ik in 2016 besloten dat ik mijn loopbaan ging omgooien en meldde mij aan bij de Body Stress Release Academy, om de opleiding te volgen in Dorset, Zuid-Engeland. Na een pittige selectieprocedure ben ik in oktober 2017 voor ruim 4 maanden naar Engeland gegaan. In maart 2018 werd mijn droom werkelijkheid, ik was een gekwalificeerde practitioner en opende mijn praktijk in april 2018 in Heerhugowaard.

Mijn ervaringen tijdens mijn opleiding in Engeland heb ik bijgehouden in een blog. Deze is te lezen op www.debbyrummens.nl

Heb ik Body Stress?
Een BSR consult
Praktijkinformatie

Share This