Over mij

Ik ben Debby Rummens

Ik ben Debby Rummens

Mijn missie is om de levenskwaliteit te verbeteren van diegene die dagelijks pijn, klachten en weinig energie ervaren. Laat mij jouw zelfhelend vermogen van jouw lichaam activeren zodat opgebouwde (spier)spanning wordt losgelaten en klachten verminderen. Ik doe dit door middel van de gezondheidstechniek Body Stress Release, als Ademcoach met de Methode Beter Ademen® en ik geef orthomoleculair voedingsadvies waarbij ik dit voedingssysteem kan inzetten, wat ik gebruik.

Alle diensten biedt ik afzondelijk aan, maar op verzoek kan dit gecombineerd worden in trajectvorm.

Extra informatie is terug te vinden op www.debbyrummens.nl

Mijn verhaal

In 2015 ben ik in aanraking gekomen met BSR. Ik had al geruime tijd last van nek- en schouder klachten en van mijn heupen en onderrug. Inmiddels al diverse therapeuten bezocht die me wel konden helpen maar vaak met kortdurend resultaat. De klachten kwamen altijd weer terug.

De eerste behandeling

Na mijn eerste BSR behandeling bleek dat ik een whiplash had, waarschijnlijk door een fietsongeval van vele jaren daarvoor. Na 3 behandelingen was er geen whiplash meer aanwezig en waren mijn rug en nekklachten ook verdwenen. Sindsdien bleef ik om de 6-8 weken terugkomen voor een “onderhoudsbehandeling”.

Ik was al vanaf het begin gefacineerd geraakt door deze techniek. Zo zacht, zo simpel en met zoveel resultaat. Hoe zou het zijn als ik dat kon leren en daarmee zoveel andere mensen kan laten ervaren hoe krachtig een lichaam is in het genezen zonder operaties of schadelijke medicijnen?

Het menselijk lichaam

Mijn hele leven heb ik al interesse gehad in het menselijk lichaam. Als ik op 18 jarige leeftijd mijn hart had gevolgd en niet naar de “goedbedoelde” adviezen had geluisterd was ik fysiotherapeut geworden i.p.v. de loopbaan die ik uiteindelijk heb gevolgd. Een opleiding ontspanningsmassage in 2010 zorgde ervoor dat mijn interesse in het menselijk lichaam weer werd aangewakkerd. Ik realiseerde mij, hoe fijn ik het vind om mensen zich beter te laten voelen. Toen ik vervolgens mijzelf ging interesseren in voeding en ademhaling, wist ik hoe krachtig het lichaam is in het zelf kunnen helen van klachten. Mijn ervaringen met BSR gecombineerd met de aangewakkerde interesse maakte dat ik zelf deze techniek wilde leren.

De beslissing

Uiteindelijk heb ik in 2016 besloten dat ik mijn loopbaan ging omgooien en meldde mij aan bij de Body Stress Release Academy, om de opleiding te volgen in Dorset, Zuid-Engeland. Na een pittige selectieprocedure ben ik in oktober 2017 voor ruim 4 maanden naar Engeland gegaan. In maart 2018 werd mijn droom werkelijkheid, ik was een gekwalificeerde practitioner en opende mijn praktijk in april 2018 in Heerhugowaard.

Mijn ervaringen tijdens mijn opleiding in Engeland heb ik bijgehouden in een blog.
Deze is te lezen op www.debbyrummens.nl

 

Ademcoaching

Ik heb al geruime tijd een bijzondere interesse in de ademhaling. Met een partner die last heeft (gehad) van chronische hyperventilatie, ontstond een zoektocht in wat hem daarmee zou kunnen helpen. Via de Wim Hof methode, waar ik ook workshops in heb gevolgd (met ijsbad en al), ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Marleen van den Hout die de Methode Beter Ademen ® heeft ontwikkeld. In 2018 besloot ik, om bij haar de opleiding Ademcoach/trainer te volgen om mijn klanten een eigen tool en ondersteuning te geven die ze kunnen gebruiken om het stressniveau in hun lichaam te controleren. Want je adem heb je tenslotte altijd bij je, alleen we zijn door de huidige maatschappij verkeerd gaan ademen.

Als Ademcoach geef ik nu workshops en begeleid ik mensen persoonlijk in deze krachtige maar hele simpele Methode. Door het aanleren van een paar stappen leer ik je hoe je ZELF je adem naar je buik kan brengen en zo ontspanning en rust kan genereren. Meer informatie hierover vindt je op Ademcoaching.

Orthomoleculair voedingsadvies

Sinds ik mijn eigen levensstijl omgooide in 2013 en afscheid nam van overmatige suikers, de pakjes en zakjes en voornamelijk vers en volwaardige maaltijden ging koken, voelde ik mij een ander mens. Sindsdien heb ik mijzelf altijd geïnteresseerd in voeding en door zelf diverse leefstijlen uit te proberen ervaringsdeskundige geworden.
Mijn interesse, ervaring en wens om mijzelf te blijven ontwikkelen maakte dat ik begin 2021 de opleiding Orthomolecair Adviseur heb gevolgd en afgerond. Met deze kennis, mijn eigen ervaring en de mogelijkheid om EMB bloedtesten af te nemen, hoop ik mijn dienstverlening nog completer te maken.

Als adviseur kan ik diverse testen afnemen om te bepalen of je bepaalde tekorten hebt en met leefstijl- en voedingsadvies en eventueel supplementen, geef ik je meer handvaten om je eigen gezondheid te verbeteren. Meer informatie hierover vindt je op Voedingsadvies.

Share This