Daar gaan we dan, mijn eerste blog op de pagina van mijn praktijk Body Stress Release Heerhugowaard. Ik ben begonnen met bloggen op een andere website, www.debbyrummens.nl, waar ik een blog bijhield over mijn tijd in Zuid-Engeland, waar ik de opleiding voor BSR practitioner heb gevolgd. Mijn blog was bedoeld om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn ervaringen, maar uiteindelijk werd het door een breed publiek gelezen. Omdat ik het ook heel leuk vond om te doen, heb ik besloten om ook vanuit mijn eigen praktijk mijn ervaringen te delen. Ik hoop ook hiermee weer een breed publiek aan te spreken en te informeren over wat mij bezig houd.

De opleiding

De afgelopen 4 maanden heb ik de opleiding Body Stress Release gevolgd aan de Europese tak van de BSR Academy. Ik ben, samen met 11 andere studenten, geslaagd voor de opleiding en mag mijzelf nu BSR practitioner noemen. De opleiding is pittig en intensief. Niet alleen vanwege alle stof die geleerd moet worden, maar ook om zo lang van huis te zijn, zonder man en kinderen. Maar ik had het niet willen missen. Het is een once-in-a-life-time ervaring en het heeft mij een ander mens gemaakt.

Ik kijk met een geweldig gevoel terug op deze periode en vooral de diploma uitreiking. Ik werd als topstudent gekozen, wat ik een geweldige eer vind. Alhoewel ik het best lastig vind dit zo te zeggen, maar ik ben best trots op mezelf. Ik kijk ook met een speciaal gevoel terug naar dat moment, wat gelukkig ook op video is vastgelegd. Via deze link is de video te bekijken. Waarschuwing, hij duurt 7 minuten, dat komt door mijn eigen lange speech die ik heb gegeven.

De praktijk en Open Huis

Ik had voor mijzelf 1 april als “deadline” gesteld voor het starten van mijn praktijk. Niet wetende dat dit het paasweekeinde is, dus de eerste maandag heb ik al een verplichte vrije dag (2e paasdag). Maar de deadline ga ik halen. De praktijkruimte heb ik met hulp van mijn man gevonden en hij had het meeste werk al gedaan, terwijl ik in Engeland was. Dus bij terugkomst hoefde we ons alleen bezig te houden met de finishing touch. Dus ik kan van start.

Naast de inrichting van de praktijk komt er natuurlijk ook andere zaken bij kijken, als administratie, folders, visitekaartjes e.d. Nu zijn deze zaken niet nodig om iemand een behandeling te geven, maar ik heb nu al gemerkt dat het wel belangrijk is informatie te kunnen geven over wat Body Stress Release is. Dit gaat mondeling het beste, maar wat naslagwerk, in de vorm van een folder, werkt ook goed.

Op 31 maart heb ik direct een Open Huis gepland zodat iedereen de praktijkruimte meteen kan bekijken, mij weer kan spreken na een hele lange tijd en ik kan natuurlijk geïnteresseerden informeren over Body Stress Release. Mocht je tijd en zin hebben, je bent van harte welkom op W.M. Dudokweg 49 te Heerhugowaard. Van 10.00 uur tot 15.00 uur zijn de deuren geopend.

Voor de bezoekers is er een prijsvraag opgesteld waar een geweldige prijs mee te winnen valt. En degene die mijn eerste klanten zijn, ontvangen een nuttig cadeau, wat misschien onmisbaar is in mijn behandelingen.

Share This